O Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Υόρκης, Τσαρλς Σούμερ στο περιθώριο εκδήλωσης της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι τα πράγματα θα πανε καλύτερα για την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι με την έγκριση του νέου μεταναστευτικού νόμου «θα μπορούν να έρχονται στην Αμερική και Έλληνες για να εργάζονται και να στέλνουν χρήματα στο σπίτι τους», όπως είπε, επισημαίνοντας ότι στον ίδιο νόμο συμπεριλαμβάνεται εκτός από την Ελλάδα και η Κύπρος.
Φετινοί τελετάρχες της εθνικής παρέλασης της Ομογένειας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν θα είναι ο κ. Σούμερ και o προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα ως ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στη Νορβηγία, ομογενής Γιώργος Τσούνης.
Ο γερουσιαστής Σούμερ εξέφρασε για άλλη μια φορά τον θαυμασμό του για τον ελληνικό πολιτισμό, μίλησε για τους Έλληνες φίλους του και την εκτίμηση που έχει για την ελληνοαμερικανική κοινότητα, επισημαίνοντας ότι αισθάνεται «ιδιαίτερη τιμή» που επελέγη, μαζί με τον κ. Τσούνη, να είναι τελετάρχης της ελληνικής παρέλασης.
Στην αρχή του χαιρετισμού του, εξήρε το έργο και την προσωπικότητα του αρχιεπισκόπου Αμερικής Δημητρίου, ο οποίος ήταν παρών στην εκδήλωση. Αναφερόμενος στον κ. Τσούνη, υπογράμμισε ότι «πολλοί ξεχνάνε από πού έρχονται και λησμονούν εύκολα τις ρίζες τους, αλλά όχι ο Γιώργος Τσούνης».
Στη συνέχεια, επεσήμανε το γεγονός ότι, για πρώτη φορά, εκπροσωπούν την περιοχή της Αστόριας τρεις Ελληνοαμερικανοί, αναγνωρίζοντας την παρουσία του πολιτειακού γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, της πολιτειακής βουλευτού Αραβέλλας Σιμωτά και του πρώτου ομογενή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης, Κώστα Κωνσταντινίδη.
Τέλος, αναφώνησε «Ζήτω η Ελλάδα! Ζήτω η Κύπρος!», όπως πράττει κάθε χρόνο, για πολλά χρόνια τώρα, όταν παρελαύνει με τους Έλληνες στην 5η λεωφόρο του Μανχάταν.
Από την πλευρά του, ο κ. Τσούνης ανέφερε ότι «η τιμή αυτή ανήκει σε όλη την Ομογένεια». Μεταξύ άλλων, μίλησε για τη συμμετοχή του στην ελληνική παρέλαση από τότε που ήταν μικρός, ενώ ως μαθητής παρέλαυνε με την κοινότητά του, της Αγίας Παρασκευής, στο Λονγκ 'Άιλαντ. Αναφέρθηκε στη μετανάστευση των γονέων του για ευκαιρίες και «για μια καλύτερη ζωή», σημειώνοντας ότι τον δίδαξαν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας.