Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων
3 ΒΙΝΤΕΟ Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει την καταστροφική πολιτική Σαμαρά!

3 ΒΙΝΤΕΟ Έρευνα-σοκ αποκαλύπτει την καταστροφική πολιτική Σαμαρά!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Σάββατo 19 Ιουλίου 2014, 14:00
Κατηγορία: Επικαιρότητα
Μπορεί η κυβέρνηση Σαμαρά με απύθμενο θράσος να ομιλεί για «πρωτογενές πλεόνασμα» και άλλα παρεμφερή ψεύδη, όμως η ίδια η ζωή συνθλίβει τους κενούς ισχυρισμούς της. Τα στοιχεία τα οποία έρχονται στην δημοσιότητα, ύστερα από έρευνα του παρατηρητηρίου Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, είναι εξόχως αποκαλυπτικά για την πραγματικότητα, την οποία προσπαθεί να αποκρύψει η κυβέρνηση για ευνόητους λόγους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με αυτή την έρευνα τρεις στους τέσσερις μισθωτούς έχουν χάσει εισόδημα μέσα στον τελευταίο χρόνο, ένας στους τρεις μισθωτούς δηλώνει νέα μείωση εισοδήματος μέσα στο τελευταίο τρίμηνο και τέσσερις στους δέκα φοβούνται νέα περαιτέρω μείωση των εισοδημάτων τους στο επόμενο τρίμηνο.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μείωση της αγοραστικής δύναμης των μισθωτών, η οποία οδηγεί σε μεγάλες περικοπές ακόμα και σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τα είδη διατροφής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και για την κάλυψη βασικών αναγκών 1 στους 2 μισθωτούς χρειάστηκε το τελευταίο τρίμηνο να κάνει ανάληψη από τις καταθέσεις του στην τράπεζα, ενώ το 22% χρειάστηκε να δανειστεί.

Αποτέλεσμα αυτής της δυσχερούς πραγματικότητας αποτελεί και ο σαφής περιορισμός της δυνατότητας διακοπών. Φέτος το καλοκαίρι θα πάει διακοπές μόνο το 38% των μισθωτών. Μέσα σ΄ένα χρόνο το 22% των μισθωτών έχασε την δυνατότητα να κάνει καλοκαιρινές διακοπές, ενώ για το 24% όσων θα πάνε οι διακοπές θα είναι μικρότερες και για το 59% ίσες με εκείνες του προηγούμενου καλοκαιριού.

Όταν, λοιπόν, η κατάσταση είναι χειρότερη από πέρυσι, όταν οι ήδη συμπιεσμένοι μισθοί παίρνουν κι άλλο την κατηφόρα, όταν γίνονται αναγκαίες περικοπές ακόμη και σε είδη πρώτης ανάγκης φαντάζει κάτι παραπάνω από οξύμωρο να καυχιέται και να καμαρώνει η κυβέρνηση για μια ανύπαρκτη ανάπτυξη, η οποία ούτε ήρθε ούτε πρόκειται φυσικά να έρθει με την παρούσα οικονομική πολιτική.

Η πραγματικότητα κονιορτοποιεί κάθε προσπάθεια φτηνής προπαγάνδας από τον Σαμαρά και το επιτελείο του, καθώς τα αποτελέσματα της απαράδεκτης κυβερνητικής τακτικής είναι πλέον ορατά από παντού και απ΄όλους.   ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Σαμαράς για τα οικονομικά μέτρα



Σαμαράς για συγκυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ



Σαμαράς για ξεπούλημα ΔΕΗ

Μοιραστείτε το άρθρο!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Σαν Σήμερα (15 Νοεμβρίου)
  • 1821: Ψήφισμα για την σύσταση του Αρείου Πάγου από την συνέλευση της ανατολικής Χέρσου Ελλάδος.
  • 1826: Νικηφόρος μάχη στον Ελικώνα.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved