Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Γενοκτονία των αλλόθρησκων του Ιράκ επιχειρούν οι Τζιχαντιστές! Σύντομα και στην Ελλάδα αν δεν ξυπνήσουμε!

Γενοκτονία των αλλόθρησκων του Ιράκ επιχειρούν οι Τζιχαντιστές! Σύντομα και στην Ελλάδα αν δεν ξυπνήσουμε!

- Μάχες ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις και μαχητές του ΙΚ σε πόλη κοντά στην Αρμπίλ

- Νέα γενοκτονία εθνοτικής μειονότητας από το Ισλαμικό Καλιφάτο

- 50.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία αν δεν διασωθούν στο επόμενο 24ωρο

Βόρειο Ιράκ

Ο Γιαβάρ είπε ότι 50.000 μέλη της ιρακινής εθνοτικής μειονότητας των Γιαζίντι (#yezidi‬), οι οποίοι γλίτωσαν από τις επιθέσεις και βρήκαν καταφύγιο σε βουνό κοντά στην πόλη Σίντζαρ, κινδυνεύουν να πεθάνουν από ασιτία αν δεν διασωθούν μέσα στο επόμενο 24ωρο.

Χθες κυκλοφόρησαν στα κοινωνικά δίκτυα φωτογραφίες που δείχνουν μαζικές εκτελέσεις ανδρών στην περιοχή. Όπως δημοσιεύει η ιστοσελίδα Breitbart, μετά τις χριστιανικές μειονότητες που κατοικούν στην περιοχή τώρα στο στόχαστρο των τζιχαντιστών βρέθηκε η μεινότητα Γιαζίντι. Ο λόγος της στοχοποίησης των Γιαζίντι είναι θρησκευτικός, καθώς η ηλικίας 4000 ετών θρησκεία που ασπάζονται  είναι για τους ισλαμιστές η "θρησκεία του Σατανά"!

Οι Κούρδοι Πεσμεργκά προσπαθούν να προστατεύσουν τον άμαχο πληθυσμό, όμως η στρατιωτική τους δύναμη είναι περιορισμένη. Oι κουρδικές δυνάμεις και οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) συγκρούονται σε μία πόλη που βρίσκεται σε απόσταση 40 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας της ημιαυτόνομης περιοχής του Κουρδιστάν στο βόρειο Ιράκ, της Αρμπίλ, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς ανώτερος κούρδος αξιωματούχος.

Ο Τζαμπάρ Γιαβάρ, γενικός γραμματέας των Πεσμεργκά, της στρατιωτικής δύναμης της αυτόνομης ιρακινής επαρχίας του Κουρδιστάν, είπε ακόμη ότι αποκαταστάθηκε η στρατιωτική συνεργασία με τη Βαγδάτη σε μία προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι ένοπλοι σουνίτες, οι οποίοι πραγματοποίησαν μία ακόμη έφοδο στο βορρά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.

Ακολουθεί χάρτης που αποτυπώνει τις θέσεις των αντίπαλων δυνάμεων στο Ιράκ σήμερα (πηγή: Rudaw English)

genoktonia_ton_allo8riskon_tou_irak_epixeiroun_oi_tzixantistes_suntoma_kai_stin_ellada_an_den_xupnsoume-2.jpg

Μιχάλης Β.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved