Αυτοί θα κυβερνήσουν;;; Η Ρένα Δούρου δεν θέλει να ορκιστεί με θρησκευτικό όρκο...

Αναρτήθηκε Από: Gpapado
Σχόλια
A- A+
Τετάρτη 27 Αυγούστου η Ρένα Δούρου αναλαμβάνει και επισήμως τα καθήκοντά της ως Περιφερειάρχης Αττικής. Φαίνεται, όμως, η τελετή της ορκωμοσίας θα κρύβει κάποιους... νεωτερισμούς.

Σύμφωνα με τα Παραπολιτικά, τη νέα περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου δεν πρόκειται να την ορκίσει κανένας ιερωμένος και τούτο διότι δεν θέλει η ίδια. Επομένως κατά τα φαινόμενα θα ορκιστεί με πολιτικό όρκο. Ωστόσο, μένει να διαφανεί αν το νέο συμβούλιο της Περιφέρειας συμφωνεί να ορκιστεί χωρίς την παρουσία ιερωμένου και να δώσει πολιτικό αντί για θρησκευτικό όρκο.

Ποιος είναι ο πολιτικός όρκος;

Ολοένα και περισσότεροι αιρετοί επιλέγουν τον πολιτικό όρκο αντί του θρησκευτικού. Η νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου θα δώσει πολιτικό όρκο. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού.

Σχετική εγκύκλιος, του υπουργείου Εσωτερικών, ορίζει πως όσοι δεν δώσουν θρησκευτικό όρκο, θα ορκιστούν ως εξής: Δηλώνω στην τιμή και στη συνείδησή μου να είμαι πιστός στην πατρίδα, να υπακούω το Σύνταγμα και στους νόμους και να εκπληρώνω τίμια και ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου…».!

Από τη δική τους πλευρά, οι αιρετοί που επιλέγουν τον πολιτικό έναντι του θρησκευτικού όρκου δηλώνουν ότι…/

«Θεωρούμε την τελετή ορκωμοσίας ανάληψη ευθύνης σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς κανόνες και τη θέληση του λαού. Είναι μια διοικητική πράξη που δεν έχει καμιά σχέση με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις των πολιτών. Σεβόμαστε απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα και την θρησκευτική συνείδηση των πολιτών όπως επίσης το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και τους δημοκρατικούς κανόνες. Ο τρόπος ορκωμοσίας δεν πρέπει να είναι δηλωτικός των θρησκευτικών πεποιθήσεων αλλά δέσμευση απέναντι στους πολίτες και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Ο πολιτικός όρκος δεν δηλώνει προσχώρηση σε κάποιο θρησκευτικό δόγμα ή αθεϊσμό, αλλά την άποψη ότι το εκκλησιαστικό τυπικό δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε πολιτειακές διαδικασίες».

Επί του προκειμένου υπενθυμίζεται πως ένας από τους πρώτους αιρετούς που επέλεξαν κι έδωσαν πολιτικό όρκο ήταν ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Κερκύρας Κώστας Νικολούζος κι ακολούθησε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. Κι οι δυο εξελέγησαν με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην περιφέρεια Αττικής, εκτός από την Ρένα Δούρου, πολιτικό όρκο θα δώσουν σχεδόν όλοι οι αντιπεριφερειάρχες και οι περιφερειακοί σύμβουλοι της παράταξής της, οι περιφερειακοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Θανάση Παφίλη αλλά και οι Θανάσης Τζήμερος και Κωστής Ψαραδέλης (Δημιουργία Ξανά), καθώς και η Δέσποινα Κουτσούμπα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ).

Υπενθυμίζεται, δε, ότι νέα Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου είχε δώσει πολιτικό όρκο κι όταν εξελέγη βουλευτής στην Β΄ Αθηνών.
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το "Έλευσις Ελλήνων";
Επικαιρότητα
Αρχαία Ελλάδα
Τυχαία
Φίλοι - Συνεργάτες
  • 1826: Ο Ελληνικός Στόλος προξενεί σοβαρές ζημιές και απωθεί τον τουρκοαιγυπτιακό στόλο στον κόλπο της Σμύρνης.
  • 1905: Το Σώμα του Ανθλγού Κων. Μπουκουβάλα (Πετρίλου) καταλαμβάνει τη βουλγαρική καλύβα της Γκολεσάτης κοντά στα Γυμνά.
  • 1922: Ο Τούρκοι καίνε τις Ελληνικές και Αρμενικές συνοικίες της Σμύρνης και κατασφάζουν τον πληθυσμό.
  • 1956: Ανατίναξη βρετανικού αρματαγωγού στο λιμάνι της Αμμοχώστου από την ΕΟΚΑ.
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας!

Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]
© 2013 eleysis-ellinwn.gr all rights reserved - Web Hosting by Netplanet