Σύντομα Διαθέσιμο!
Ροή Ειδήσεων
Σχίσμα στην Ορθόδοξη εκκλησία από πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων με συνδρομή από το παλάτι Ιορδανίας

Σχίσμα στην Ορθόδοξη εκκλησία από πατριαρχεία Αντιοχείας και Ιεροσολύμων με συνδρομή από το παλάτι Ιορδανίας

Επικίνδυνες διαστάσεις για την Ορθόδοξη εκκλησία παίρνει η αντιπαλότητα του Πατριαρχείου Αντιοχείας με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

Πολλοί προβλέπουν σχήμα των δύο ορθόδοξων εκκλησιών γεγονός που θα βλάψει την Ορθοδοξία από άκρη ως άκρη σε περίοδο που η Μέση Ανατολή αντιμετωπίζει προβλήματα με τον εγκληματικό διωγμό των Χριστιανών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του hellas force ήδη ο Πατριάρχης Αντιοχείας διορίζει τον πρώτο Επίσκοπο εν ονόματι Καϊς στην Ιορδανία με σκοπό να προχωρήσει και στους επόμενους. Ο στόχος του είναι να ενισχύσει το Αραβικό ποίμνιο, που είναι ήδη εξαγριωμένο με τους χειρισμούς του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου στις σχέσεις μεταξύ τους και τους διωγμούς που διαπράττει σε μοναχούς που επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο για την ορθοδοξία.

Όμως το εκρηκτικό στοιχείο στις κινήσεις του Αντιοχείας είναι ότι στην προσπάθειά του αυτή είναι σε συνεννόηση με το παλάτι που ως τώρα στήριζε τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων αλλά φαίνεται να τον εγκαταλείπει.

Το hellas force παρακολουθεί τις εξελίξεις του τόσο σημαντικού θέματος που τείνει να προκαλέσει σεισμό στις εκκλησίες αν αυτό συμβεί. Στη δεδομένη μάλιστα στιγμή που στη Μέση Ανατολή οι εξτρεμιστές μουσουλμάνοι που καραδοκούν τρίβουν τα χέρια τους.

Γεγονός πάντως είναι ότι ήδη έχει προχωρήσει η διαδικασία της ολοκλήρωσης της προσπάθειας αυτού του σχίσματος που αναμένεται να απασχολήσει και σε διεθνές επίπεδο.
Δημοσκόπηση
Σας αρέσει η εμφάνιση του νέου μας site;;;:
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved