ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ SITE
Σύντομα Διαθέσιμο!
Έλευσις Ελλήνων

Άρθρο Τούρκου στη Χουριέτ: Υπάρχουν αγνοούμενοι από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο - Ανείπωτος ο πόνος!

GPapado
Αναρτήθηκε από: GPapado
Ημηρομηνία ανάρτησης: Tρίτη 15 Ιουλίου 2014, 14:00
Κατηγορία: Ιστορία
Στην κατεχόμενη Καρπασία, στις 12 Ιουλίου, δεν έγινε απλώς μια ταφή. Ήταν πάνω από όλα μια τελετουργία για όλα τα χαμένα πρόσωπα από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Ο Σάββας Λιάσης, αν ζούσε, θα ήταν τώρα 84 ετών. Πέρασε, όμως, νωρίς στην «άλλη όχθη», αλλά τουλάχιστον τώρα ηρέμησε η ψυχή του, καθώς τα οστά του τάφηκαν με όλες τις τιμές στην Καρπασία.

Με αφορμή αυτό το γεγονός ένας Τούρκος, ο Γιουσούφ Κανλί, γράφει ένα άρθρο στην εφημερίδα Χουριέτ με τίτλο: «Χαμένοι άνθρωποι» και ουσιαστικά όχι μόνο παραδέχεται πως ακόμα και σήμερα υπάρχουν Κύπριοι που έχουν χαθεί, αλλά και ότι ο πόνος που του προκαλεί αυτό το γεγονός είναι ανείπωτος.

Γράφει χαρακτηριστικά: «Αυτή ήταν η πρώτη κηδεία που πραγματοποιείται στη βόρεια Κύπρο και ήταν για τον Σάββα Λιασή που σκοτώθηκε κατά τη δεύτερη φάση της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο τον Αύγουστο του 1974. Η επιτροπή των Ηνωμένων Εθνών και οι εκπρόσωποι των δύο κοινοτήτων, τα τελευταία χρόνια, συνεργάζονται αρκετά για να βρεθούν και άλλοι αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία από τους 1619 αγνοούμενους, έχουν αναγνωριστεί οι 404».

Ο Κανλί δεν διστάζει να γράψει επί προσωπικού αναφερόμενος στην κηδεία του Λιάση. «Θα ήταν προνόμιο και καθήκον να μπορούσα να είμαι στην κηδεία. Ήταν ένας στρατιώτης, στη θέση του θα μπορούσα να είμαι εγώ, καθώς τότε ήμουν άοπλος στην πολιτική άμυνα, σε μια μονάδα που παρείχε καταφύγιο και τροφή στον άμαχο πληθυσμό. Δεν έχω σκοτώσει κανέναν και είναι αλήθεια δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο που νιώθει η οικογένειά του τα τελευταία 40 χρόνια από τότε που εξαφανίστηκε. Και δεν μπορώ να φανταστώ τον πόνο των οικογενειών των 40 επιβατών ενός λεωφορείου που εξαφανίστηκε στη Λεμεσό».

Γράφει ακόμα ο Γιουσούφ Κανλί: «Ο πόλεμος δεν έχει νικητές και ηττημένους, είναι κακός και οδυνηρός. Η πικρή αλήθεια είναι ότι το 1975 όλοι οι Τουρκοκύπριοι αγνοούμενοι δηλώθηκαν νεκροί, ενώ η άλλη πλευρά έξυνε συνεχώς τις πληγές της, πολλές φορές και για πολιτικούς λόγους. Τώρα είναι καθήκον όλων των Κυπρίων να βρεθούν όλοι οι αγνοούμενοι. Στην κηδεία του Λιόση παρέστησαν πολλοί, αλλά όχι Τούρκοι πολιτικοί, γιατί; Ο πόλεμος έχει τελειώσει, έστω και αν δεν έχουμε λύσει το Κυπριακό. Ο πόνος δεν έχει σύνορα, είναι καθολικός, δεν έχει χρώμα και εθνικότητα.

Σημείωση
Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας του "Έλευσις Ελλήνων" παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου, GPapado με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο E-mail: [email protected] για τυχόν παράπονα ή απορίες.

Αναρτούμε κάθε άρθρο που αποτελεί κατα την γνώμη μας ερέθισμα προς προβληματισμό και σκέψη.

Ενημερώνουμε εκ των προτέρων πως για κάθε φραστική επίθεση ή απειλητική διάθεση θα ενημερώνεται άμεσα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψη σας στο ιστολόγιο μας!
Σχολιάστε το άρθρο!
Δείτε Επίσης
Δημοσκόπηση
Πιστεύετε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα βγάλει το καλοκαίρι;;;:
Σαν Σήμερα (29 Μαρτίου)
  • 1430: Ο Σουλτάνος Μουράτ ο Β΄ κυριεύει την Θεσσαλονίκη από τους Βενετούς και την παραδίδει στη λεηλασία και τις φλόγες.
  • 1821: Δύναμη Μανιατών δίνει την πρώτη μάχη του Αγώνος στον Άγιο Αθανάσιο της Καρύταινας.
  • 1823: Συνέρχεται στο Άστρος Κυνουρίας η Β΄ Εθνική Συνέλευση.
  • 1864: Υπογράφεται στο Λονδίνο συμφωνία για την Ένωση με την Ελλάδα των Ιονίων Νήσων.
Έλευσις Ελλήνων
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved