Μετά τη Ντόρα Μπακογιάννη, ακόμα ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης και πρώην υπουργός παρουσιάστηκε βέβαιος για την εφαρμογή ενός «σεναρίου Κύπρου» και στην ελληνική οικονομία…
Και τελικά αποδεικνύεται πως εδώ υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο από Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για κλίμα τρομοκρατίας ώστε να κτυπηθεί η κυβέρνηση…
«Χίλια τοις εκατό!» ήταν η απάντηση του Λοβέρδου, όταν ρωτήθηκε στον «Βήμα FM» αν υπάρχει «σενάριο Κύπρου» για την Ελλάδα, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία έως την Παρασκευή.
Μάλιστα, αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, τη συμφωνία και τις εσωτερικές εξελίξεις, ο Λοβέρδος ειπε πως «σε δημοψήφισμα ή εκλογές, αυτή τη στιγμή, ή οποιαδήποτε άλλη αναταραχή, γιατί το έχουμε ζήσει εμείς το 2011, υπάρχει κι ένα άλλο σενάριο, το οποίο είναι επίσης ζημιογόνο – για να μην ξέρουν να κάνουν μπρος πίσω, να μείνουν με τα μολύβια πάνω στα γραφεία τους και να αλληλοκοιτάζονται. Αυτό μπορεί να σημάνει μια αμηχανία και κυβερνητικό κενό εννοώ στις αποφάσεις τις κυβέρνησης, πέντε-έξι μέρες. Άρα όλα αυτά, στρέφονται γύρω από το μείζον ερώτημα: θέλει ή δεν θέλει συμφωνία ο πρωθυπουργός;
Είμαστε στις τελευταίες μέρες, δεν θέλω να κάνω εκτίμηση για αυτά που θέλει. Νομίζω πολλές φορές δεν ξέρουν και οι ίδιοι και παλεύουμε εμείς να καταλάβουμε τι θα κάνουν, ενώ αυτοί δεν ξέρουν. Εμείς είμαστε μικρό, κοινοβουλευτικό κόμμα, αλλά είμαστε ένα κόμμα που δεν έχει καθόλου τα χαρακτηριστικά αυτά».
Σχετικά με τα εσωκομματικά του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε πως «είμαστε βέβαιοι ότι, επειδή όλες τις συμφορές που πάθαμε, ό,τι ήταν να πάθουμε, το πάθαμε, από εδώ και πέρα άνοδο μπορούμε να έχουμε και οι διαδικασίες μας ολοκληρώνονται στις 5-6-7 Ιουνίου με το Συνέδριο και στις 14 με εκλογή αρχηγού από τη βάση.
Το ΠΑΣΟΚ δεν λειτουργεί όπως λειτουργούσε το 2000 ή το 1996 ή το 1990, είναι σε άλλη φάση. Είναι μια ισορροπία αδύναμων συντελεστών και παραγόντων ενός κόμματος, γιατί το κόμμα είναι στο 5%, με τη συναίσθηση ότι εμείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το μεγαλώσουμε. Είναι χρήσιμο κόμμα , όπως λέει ο Βαγγέλης ο Βενιζέλος στη συνέντευξή του χθες: «Είναι ένα κόμμα που θέλει-δεν θέλει, είναι αναγκαίο από τη βάση του να λέει την αλήθεια» και δεν νομίζω ότι θα μας απασχολήσουν αυτού του είδους οι προσωποποιήσεις: «με ποιον είσαι, ρε φίλε, με εκείνον ή με τον άλλο;».
Πηγή:
http://lougantina.blogspot.gr/2015/05/blog-post_272.html