Σύντομα Διαθέσιμο!
40 χρόνια μετά τον "Αττίλα" οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν με επίσημη δήλωση του State Department την εισβολή!

40 χρόνια μετά τον "Αττίλα" οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν με επίσημη δήλωση του State Department την εισβολή!

Mε μία απλή δήλωση, σαράντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο οι ΗΠΑ νομιμοποίησαν πλήρως την Τουρκία και τον "Αττίλα" με μια τρομακτική, "αμερικάνικης" λογικής, δήλωση που συνέκρινε την ρωσική στάση στην Ουκρανία με την τουρκική εισβολή: "Στην Κύπρο δεν καταρρίπτονται (σ.σ.: από τους Τούρκους) αεροσκάφη. Είναι εντελώς διαφορετικό. Στην Κύπρο υπάρχει αποστολή καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μία συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα αυτής της αποστολής"!

Η δήλωση ανήκει στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών και διατυπώθηκε από την εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μαρί Χάρφ, η οποία όταν ερωτήθηκε πώς οι ΗΠΑ θεωρούν εισβολή την περίπτωση της Κριμαίας και δεν ενοχλούνται από την εισβολή και κατοχή της Κύπρου απάντησε ψυχρά:  "Είναι γελοίο να γίνονται τέτοιοι συλλογισμοί.

Δεν είδα αεροσκάφη να καταρρίπτονται πάνω από την Κύπρο. Είναι εντελώς διαφορετικό. Στην Κύπρο υπάρχει αποστολή καλών υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών και μία συνεχιζόμενη διαδικασία υπό την αιγίδα αυτής της αποστολής. Στην Ουκρανία γίνονται μάχες, ενώ στην Κύπρο η κατάσταση είναι διαφορετική για πολλούς λόγους και τα Ηνωμένα Εθνη ηγούνται της προσπάθειας για επίλυση του Κυπριακού. Δειν είναι με κανένα τρόπο συγκρίσιμες οι δύο υποθέσεις, δηλαδή της Κύπρου και της Ουκρανίας".

Και συνέχισε λέγοντας: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενθαρρύνουν και τις δύο πλευρές ν’ αδράξουν την ευκαιρία για να επιτύχουν πραγματική και ουσιαστική πρόοδο, για μία διευθέτηση η οποία θα επανενώνει την Κύπρο ως διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Εχουμε διακηρύξει πως είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τα μέρη με όποιο τρόπο βρίσκουν χρήσιμο. Όμως, ξανά, είναι παντελώς διαφορετική περίπτωση από αυτή της Ουκρανίας"!

Σε ότι αφορά το εάν θεωρεί ότι η πράξη της Τουρκίας, τον Ιούλιο του 1974, είναι εισβολή ή κάτι άλλο, η αναπληρωτής εκπρόσωπος απάντησε ως εξής: "Δεν θα ακολουθήσει το μονοπάτι της ιστορίας, αλλά θα δείξει το δρόμο προς τα εμπρός".

Δηλαδή οι Τούρκοι είναι οι "καλοί" επειδή δεν "καταρρίπτουν αεροσκάφη"!

Δηλαδή και νομιμοποίησε την τουρκική εισβολή και ανακήρυξε την Κυπριακή Δημοκρατία ως "διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία"!

To τραγικό είνια ότι υπάρχουν Ελληνες πολιτικοί (για την ακρίβεια η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής πολιτικής ελίτ, που πιστεύουν ότι οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν για να βρεθεί μια "δίκαιη λύση" στο Κυπριακό!

Και να σκεφθεί κανείς ότι ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ.Ερντογάν "τους έχει ψήσει το ψάρι στα χείλη" και με κάθε ευκαιρία επιτίθεται στις ΗΠΑ και προσωπικά στον πρόεδρο Μ.Ομπάμα. Αλλά οι Αμερικανοί σέβονται αυτόν που φοβούνται. Τις υποτελείς χώρες όπως την Ελλάδα τις μεταχειρίζονται σαν γιουσουφάκια...
Δημοσκόπηση
Ποιός είναι ο λόγος που επισκέφθεστε το Έλευσις Ελλήνων;;;:
 
Email: [email protected]
Η ομάδα της Έλευσις Ελλήνων σας ευχαριστεί για την επίσκεψή σας! Ακολουθήστε μας!
Έλευσις Ελλήνων
Εάν θέλετε και εσείς να μπείτε στην ομάδα μας και να μας βοηθήσετε στο έργο μας από οποιοδήποτε πόστο, μην διστάσετε να μας το ζητήσετε στο email [email protected]

Εάν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας και τις τλευταίες μας δραστηριότητές μας παρακαλούμε εγγραφείτε στην Mailing List του "Έλευσις Ελλήνων" και θα σας ενημερώνουμε με e-mail!
© 2014 www.eleysis-ellinwn.gr, all rights reserved